-0.1 C
Sarajevo
Nedjelja, 23 siječnja, 2022
Još

  Nastavnici u TK od sutra mogu konkurisati za 1586 pozicija

  Nastavnici i stručni saradnici od sutra mogu konkurisati za 1.586 pozicija za rad u osnovnim i srednjim školama u Tuzlanskom kantonu.

  Prijave se mogu dostaviti najkasnije do 7. augusta, a konkurs i oglas za popunu trenutno upražnjenih radnih mjesta pripremljen je na osnovu potreba iskazanih u osnovnim i srednjim školama, nakon zbrinjavanja tehnološkog viška.

  - Oglašavanje -

  – Aplikanti  koji se budu prijavili po ovom raspisanom konkursu moći će svoje prijave i aplikacije podnijeti u školama zaključno sa 7. augustom na prijavnim obrascima koji će se naći na službenim stranicama Ministarstva obrazovanja i Vlade TK – kazao je šef Odjela za obrazovanje i nauku u resornom Ministartvu Elmir Tukić.

  Svi zainteresirani traženu dokumentaciju trebaju dostaviti školama, gdje će biti obavljeni i intervjui.

  – Kandidati će obaviti intervju u školama u kojoj su prijavljeni osim za nastavnike i stručne saradnike koji apliciraju u neke od osnovih škola, intervjui će biti centralizovani u jednoj od škola na području općine ili grada – dodaje Tukić.

  Konkursna procedura za prijem nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona i ove godine omogućit će kandidatima iz reda boračke populacije da koriste prava koja im garantira Zakon o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica.

  Konkursna procedura bi u cijelosti trebala biti okončana na vrijeme, kako bi nova školska godina započela bez problema 2. septembra.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO