Natjecanje Start It Up pobjedniku nudi nagradu od 15.000,00 kn 

Poduzetništvo je snažan pokretač svakog modernog gospodarstva, a inovativne ideje koje dolaze od studenta dodatni su impuls stvaranja plodnog inovacijskog okruženja. Start It Up 2022. projekt je u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije (HSA) namijenjen mladim i budućim poduzetnicima s glavnim ciljem edukacije i pružanja financijske pomoći pri pokretanju vlastitog start up-a. Prijave za projekt su otvorene i traju do 18. travnja te se cjelokupni događaj odvija uživo na lokaciji Wespa Spaces, Heinzlova ulica 60., koji su ujedno i generalni partner projekta. 

Natjecanje, edukacija i izazov!

Tijekom održavanja projekta, sudionici imaju priliku iz prve ruke čuti teorijsku i praktičnu stranu vođenja vlastitog start up-a i stvoriti jedinstvenu mrežu kontakata na poduzetničkoj međunarodnoj sceni. Također prijavom na natjecanje timovi mogu implementirati svoju inovativnu ideju u stvaran projekt te pobijediti u natjecanju i osvojiti značajnu novčanu nagradu od 15.000,00 kn. Stoga su organizatori ovogodišnjeg Start it up-a omogućili suradnju s predstavnicima renomiranih državnih institucija, poduzetnicima, samostalnim investitorima i predstavnicima poduzetničkih inkubatora poput Sintezis Startup Studia, Intercapitala, Končara i mnogih drugih koji će imati priliku u ulozi predavača, članova žirija te partnera samog projekta dati dodanu vrijednost projektu.

Prvi dio projekta će se održati u obliku 4 edukativne, interaktivne radionice, dok je posljednji dio projekta osmišljen u obliku održavanja studentskog natjecanja ispred članova žirija:

  • (23.04.) Prva radionica- Osnivanje start up-a
  • (30.04.) Druga radionica- Prikupljanje kapitala i novčanih sredstva
  • (07.05.) Treća radionica- Osmišljavanje i provođenje marketinškog plana
  • (14.05.) Četvrta radionica- Upravljanje financijskim izvještajima
  • (21.05.) Start up završno natjecanje

Na završnom natjecanju će članovi timova imati priliku predstaviti svoju inovativnu ideju ispred članova žirija u obliku „pitcha“ te će najbolja tri tima osvojiti prikladnu novčanu nagradu koja će im predstavljati odskočnu dasku za osnivanje vlastitog poduzeća.

Co-founder generalnog partnera i prijatelja projekta Sintezis Startup Studio, Domagoj Bagarić, istaknuo je neke od najvećih prednosti sudjelovanja na projektu te vrijednosti koje Sintezis Startup Studio potiče: „Ono što smo prepoznali kao presudni faktor kod uspješnih StartUpova je odlučnost te marljiv rad na ostvarivanju ideje. Natjecatelji će se kroz projekt imati priliku upoznati sa najbitnijim koracima i najvećim preprekama u realizaciji svojih ideja, dok će kroz praktične radionice imati priliku naučiti kako te prepreke i premostiti. Sintezis Startup Studio je s takvim izazovima suočen na dnevnoj bazi te nas veseli dio iskustva prenijeti i natjecateljima.” 

Također, sponzor projekta InterCapital, predstavit će svoju novu platformu, Genius, automatizirani investicijski savjetnik koji ulaže prema osobnom financijskom profilu. Ovaj investicijski savjetnik kreira personalizirani financijski plan temeljem osobnih odgovora te pruža uslugu automatskog ulaganja bez naknada – bez potrebe za stručnim predznanjem, praćenjem tržišta, jednostavno i s manjim iznosima

Informacije o prijavama

Za sva dodatna pitanja možeš se obratiti organizacijskom timu na [email protected] ili na društvenim mrežama Hrvatske studentske asocijacije. Prvi krug prijava zatvara se 11. travnja, dok drugi krug traje do 18. travnja.

Zato požuri jer sve što trebaš je skupiti ambicioznu ekipu, osmisliti inovativnu ideju i prijaviti se putem poveznice: https://forms.gle/sYuACdfhFqHczwMM8.

geek.hr

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU