NBA zvijezda Nikola Jokić pozitivan na koronavirus

Košarkaška superzvijezda Nikola Jokić zadnji je u nizu poznatih srpskih sportista koji je pozitivan na koronavirus

Kako prenosi ESPN, Jokić je prošle sedmice bio pozitivan, a zbog Covida-19 morao je odgoditi i povratak u SAD, gdje kao centar igra za ekipu Denver Nuggets. Jokić je bio pozitivan nakon što je na teniskom Adria touru proveo vrijeme sa sunarodnikom Novakom Đokovićem.

Srpski košarkaški reprezentativac i jedan od najboljih centara NBA lige, za sada nije imao nikakvih simptoma, testiran je prošle nedjelje, a vijest je objavio RTS nekoliko sati nakon što je prvi teniser svijeta Novak Đoković saopćio da ima pozitivan test.

Đoković je organizirao egzibicijsku tenisku jadransku turneju – Adria tour, koja se zbog zaraze Covidom-19 prijevremeno okončala već nakon prve dvije stanice, u Beogradu i Zadru.

Jokić i Đoković su se susreli na košarkaškoj utakmici 12. juna u Beogradu, koja je odigrana u okviru Adria toura, a koja je, kako se navodi, s pravom bila meta kritika sportske javnosti.

Sportska javnost je organizatore kritizirala zbog nepoštivanja higijenskih protokola, lične udaljenosti, punih tribina na turneji, opuštanja igrača i navijača na turnirima i nekorištenja zaštitnih maski. Sportisti su se grlili, pozirali za fotografije i zabavljali po noćnim klubovima.

Denver Nuggets, koji su u borbi za naslov sjevernoameričke košarkaške NBA lige, danas su počeli pripreme za nastavak sezone koja je najavljena za kraj jula. Jokić je prva zvijezda ekipe.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU