Ne stišavaju se reakcije nakon smjene UO i NO KCUS-a

Ne stišavaju se reakcije nakon što je Vlada Federacije BiH smijenila stare i imenovala nove članove Upravnog i Nadzornog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Ranije je, podsjećamo, iz koalicije na federalnom niovu, najavljeno da će prvi korak biti smjena aktuelne direktorice ove ustanove, Sebije Izetbegović i imenovanje novog direktora.

Od jutros traju prepirke između predsjednika Federacije, Igora Stojanovića iz SDP-a i potpredsjednika Federacije, Refika Lende iz SDA, koji je SDP i Trojku optužio da su KCUS predali HDZ-u.

Stojanović je odgovorio da Vlada Federacije pokušava ispraviti dosadašnji disbalans u upravljačkim strukturama te da bolnice ne trebaju pripadati narodima, niti se pacijenti trebaju dijeliti po nacionalosti.

Slične argumente Lendinim navela je i direktorica KCUS-a, koja smatra da su članovi odbora smijenjeni nezakonito i protivno Statutu KCUS-a što će rezultirati tužbama.

Ranije je smijenjena članica upravnog odbora iz Naše stranke, Lejla Brčić, izrazila nezadovoljstvo prema stranačkom vrhu, navodeći da je smijenjena iako se zalagala za smjenu Izetbegović.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU