„Ne želimo biti isključeni“ – Udruženje Leptir i Eko Art obilježavaju Svjetski dan osoba s Down sindromom – Bug.ba

U okviru projekta „Ne želimo biti isključeni“ Udruženje Leptir i Eko Art obilježavaju 21. mart – Svjetski dan osoba s Down sindromom, predstavom „3×21 ili Severinov san“.
Prema rezoluciji Ujedinjenih naroda, 21. mart se obilježava kao Svjetski dan Down sindroma ove godine po 10 put. Uobičajeno je da na ovaj dan obujemo različite čarape, kao znak svjesnosti i podrške.

Projekat je podržan u okviru inicijative Stvaranje povoljnijeg okruženja za #civilnodruštvo – #EMBRACE, kojeg finansira Norwegian Embassy in Sarajevo, a implementira UNDP Bosnia and Herzegovina

Predstava je nastala kroz zajednički kreativni rad, a zasnovana je na razgovorima o vlastitim iskustvima. Aktivnosti su usmjerene u dva pravca: razvijanju solidarnosti i razumijevanja među mladima, kao i podizanje svijesti o potrebama i pravima ranjivih grupa, kao i javnom zagovaranju tih potreba i prava, putem javnih prikazivanja različitih sadržaja.

Predstava „3×21 ili Severinov san“ vrlo iskreno priča o preprekama i stigmi koje vladaju u društvu, sa kojima se osobe sa Down sindromom susreću.

Cilj je osvijestiti, upozoriti, uputiti. Cilj je pokrenuti publiku na djelovanje protiv negativnih pojava u društvu, posebno protiv onih koje diskriminiraju i obespravljuju ranjive i marginalizirane grupe.

U predstavi igraju:
– Članovi/ice Udruženja Leptir
– Omladinski ansambl DP Eko Art

Mala sala KSC-a Bugojno
Nedjelja, 20.3.2022. u 17:00 sati


bug.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU