Neće biti štrajka zdravstvenih radnika u Središnjoj Bosni, potpisan ugovor, djelatnicima u zdravstvu uvećanje primanja

Štrajk zdravstvenih djelatnika u Središnjoj Bosni ipak neće biti održan. Naime, rezultat je to napora resornog ministra Ante Matića koji je danas, nakon sveobuhvatnih pregovora, potpisao kolektivni sporazum sa nezavisnim strukovnim sindikatom ŽSB, doznaje viteski.ba.

Sporazumom je predviđeno povećanje satnice za zdravstvene djelatnike koja će biti uvećana s 2,40 KM na 2,60 KM te će se povećati i koeficijent za 0,1 i to za sve kategorije uposlene u zdravstvenom sektoru. U prijevodu znači kako će svi zaposleni u zdravstvu dobiti uvećane plaće za 10% do 16%, ovisno o radnom mjestu. Vrijedno je posebno istaknuti kako je ove godine izdvojeno gotovo tri puta više novca za povećanje plaća u zdravstvu nego je to urađeno prošle godine.

Iznimno sam zadovoljan da smo uspjeli dogovoriti kolektivni sporazum sa nezavisnim strukovnim sindikatom što znači da će naši zdravstveni osiguranici i dalje neometano konzumirati pripadajuće usluge. Ovim sporazumom za zdravstvo će biti izdvojeno čak 7,2 milijuna KM više te se moram zahvaliti i ostalim kolegama iz Vlade koji su imali razumijevanje za ovu problematiku“, kazao je u izjavi za medije ministar Anto Matić te dodao kako se do konca godine planiraju nova ulaganja u zdravstveni sektor koja se, prije svega odnose na poboljšanje uvjeta rada u zdravstvenim institucijama te obnavljanje opreme.

www.radiovitez.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU