“NEĆU SE LIBITI ŠTO JE DIJETE TU, UBIĆU TE!” Stravični detalji ubistva lijepe Alme: Muž monstrum je godinama zlostavljao, na kraju joj je pucao u potiljak, umrla je DOZIVAJUĆI KĆERKU (VIDEO)
Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu juče je nakon ponovljenog postupka izreklo presudu kojom je Eldin Hodžić ponovo osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 35 godina zbog počinjenog teškog slučaja nasilja u porodici, odnosno ubistva supruge Alme Kadić.

Osim za ovo krivično djelo Hodžić je osuđen i za ugrožavanje sigurnosti te krivično djelo kažnjivo po Zakonu o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije KS (neovlašteno posjedovanje oružja).

Prilikom izricanja presude koja je i dalje jedna od najvećih izrečenih za nasilje u porodici, sutkinja Indira Jahić je iznela hronologiju nasilja i zlostavljanja koju je Eldina Hodžić provodio nad suprugom Almom Kadić.

Zlostavljao je od 2017. godine

Psihički i fizički ju je zlostavljao od 2017. godine. Tako je 18. maja 2017. došao pred kuću u Boljakovom Potoku u 14.30 sati da preuzme njihovu kćerkicu. Napao je Almu udarivši je dlanom po licu. Kada je krenuo da joj zada udarac u tome ga je spriječila Almina majka Sevda Kadić.

Sutradan 2. avgusta Opštinski sud Sarajevo mu ponovo izriče mjeru zabrana približavanja, uhođenja i uznemiravanja žrtve u trajanju od šest mjeseci.

Ovu mjeru je prekršio 4. septembra, 2020. godine, zatim 13.14. i 16. septembra 2020. dolazeći pred kuću u Boljakov Potok, uznemiravajući porodicu, pozivajući Almu na telefon brutalno je vrijeđajući.

Majka Sevda Kadić ponovo je juče prilikom izricanja presude morala slušati užasne detalje koji su doveli do ubistva.

Ostvarene prijetnje

Prema mišljenju vještaka kod Hodžića je uočen poremećaj strukture ličnosti. Utvrdili su da je sklon činjenju krivičnih djela te impulsivnim i ishitrenim reakcijama. I pored brojnih prijava policiji i Centrima za socijalni rad, sistem nije zaštitio Almu Kadić.novi.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU