NEMA MOTIVACIJE/ Federer ne trenira, vraća li se na teren?!

Teniska sezona bi mogla da se nastavi u avgustu, a većina igrača već je krenula sa pripremama

Za razliku od Novaka Đokovića i Rafaela Nadala koji su počeli da se lagano spremaju za nastavak sezone koja je prekinuta zbog pandemije korona virusa, Roger Federer još nije uzeo reket u ruke.

Švajcarac je rekao da ne planira da trenira dok ne bude poznato da li će sezona krenuti.

On je u toku razgovora sa Gustavom Kuertenom govorio o karijeri i istakao da je izgubio motivaciju za povratak na teren.

– Od operacije koju sam imao 2016. godine nije se dogodilo da čak pet nedjelja provedem kod kuće. Moram da budem iskren i priznam da ne treniram, jednostavno ne vidim zašto bih. Sada je bitno da se odmorim, ne nedostaje mi tenis. Uopšte nisam motivisan za igru, ali kad dođe vrijeme da se vratimo na terene, svakako ću biti motivisan, rekao je Federer.

Priznao je četvrti reket svijeta da ne može da zamisli da igra na praznim stadionima.

– Jednostavno, ne mogu da zamislim to. Treniramo u takvim uslovima, ali je to drugačije. Nadam se da ćemo se brzo vratiti u normalu. Ne znam kako bih se osjećao da moram da igram na velikom turniru bez navijača, nadam se da se to nikad neće dogoditi, kazao je Federer.

Federer je u februaru operisao koleno, zbog čega je planirao da propusti sve turnire do Vimbldona, a od tog zahvata i dalje se oporavlja.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU