16.6 C
Sarajevo
Subota, 25 lipnja, 2022

  NEMA PLATE, NEMA RADA/ I Tuzlanski rudari idu u štrajk

  Sindikalni odbor Sindikalne organizacije ZD Rudnici uglja „Kreka“ u Tuzli je na Redovnoj sjednici, održanoj 15. novembra 2019. godine u Tuzli usvojio Odluku o najavi Generalnog štrajka u ZD Rudnici uglja „Kreka“ u Tuzli za 26. novembar 2019. godine sa početkom u 07,00 sati.

  Najava Generalnog štrajka u ZD Rudnici uglja „Kreka“ u Tuzli za 26. novembar 2019. godine je od Sindikalnog odbora Sindikalne organizacije izvršena radi neisplaćene plaće za mjesec oktobar 2019. godine što je direktno nepoštivanje Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti rudarstva u Federaciji BiH a koji je u primjeni na osnovu Sporazuma o primjeni Kolektivnog ugovora u oblasti rudarstva u Federaciji BiH koji je potpisan 23. oktobra 2019. godine od strane predstavnika reprezentativnih granskih sindikata iz oblasti rudarstva u Federaciji BiH i Vlade Federacije BiH.

  Sindikalni odbor Sindikalne organizacije ZD Rudnici uglja „Kreka“ u Tuzli je u obrazloženju odluke o najavi Generalnog štrajka naveo da su za mjesec oktobar 2019. godine u navedenom rudniku realizovani planirani rezultati u proizvodnji uglja te je proizvedeno 180.944 tone uglja.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU