NEOBIČAN PUT Vozači moraju davoze pogrešnom stranom

U Meksiku postoji jedan zaista neobični put koji zahtjeva od vozača da vozi pogrešnom stranom puta.! Ovo je urađeno s razlogom, a kojim saznaćete u nastavku teksta.

Suočavanje sa uskim krivinama na krivudavim planinskim putevima je dovoljno komplikovano i onako, ali nasumično vožnja suprotnom stranom puta takođe ga čini zbunjujućim za neke vozače.

Meksički Cumbres de Acultzingo ili Acultzingo Heights je planinsko područje u državi Veracruz u zemlji kroz koje se prolazi vijugavim putem kojim je vozačima kamiona bilo poznato da je teško proći zbog njegovih uskih krivina.

Pošto velika vozila nisu mogla da se spuste kroz neke od ovih krivina, a da ne pređu unutrašnju traku i ne izazovu česte nesreće, neko je došao na ideju da promjeni trake na ovim lukavim dijelovima.

Ovih dana, vozeći se Sera de Acultzingo, kao što je put poznat, stalno morate paziti na oznake na putu i ​​voziti pogrešnom stranom kada se to od vas traži.

Prije nego što budete morali da izvedete takozvani “ples Acultzingo u traci“, vidjećete jasne putokaze koji glase “Počinje dio suprotne krivine“, praćen oznakama na asfaltu koje ukazuju na to da treba da pređete u suprotnu traku.

Ipak, ako to radite u realnom vremenu i vidite vozila koja dolaze iz suprotnog smjera i voze pravo na vas, srce će vam ubrzati kada prvi put prođete kroz Acultzingo Heights.

Promjene trake se obično poklapaju sa najužim krivinama na Sera de Akulcingo, što olakšava skretanje teškim vozilima, a prema nekim izvorima, bizarna metoda je zapravo dovela do smanjenja nezgoda na ovom putu.

Brzine vožnje na ovom krivudavom putu su obično veoma niske, ali čelni sudar je opasan u svakom scenariju, a kamoli na planinskom putu.

NEOBIČAN PUT Vozači moraju davoze pogrešnom stranom appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU