Nestali za 60 sekundi – Šokantan video – Lopovi ukrali Mercedes vrijedan 130.000 KM… bez ključa

Sistem “keyless go” olakšava svakodnevni život vlasnicima modernih automobila koji, kada se približe automobilu, ne moraju vaditi ključ iz džepa već automobil detektira signal ključa i otvara vrata, a za pokretanje motora zatim treba tek pritisnuti prekidač “Start engine”, o čemu smo već pisali u nekoliko navrata.

Zvuči odlično, no ima i svoju negativnu stranu koja je vidljiva na videu koji je ovih dana osvanuo na internetu, a u kojima lopovi uspijevaju prevariti sistem i u manje od minute ukrasti Mercedes GLE Coupe vlasniku pred nosom, piše “Daily Mail“.

Snimku je zabilježila kamera ljutitog vlasnika, a vidljivo je kako se trojica muškaraca u 4 ujutro približavaju automobilu i kreću s brzopoteznom krađom. Jedan od kradljivaca pritom dolazi do prozora i usmjerava elektronsku napravu (transmiter) i “hvata” signal ključa kojeg ubrzo i dobiva, prenosi “Jutarnji.hr“.

Taj signal dalje “prosljeđuje” na drugi uređaj s kojim drugi sudionik krađe imitira signal ključa te se tako otvaraju vrata Tada slijedi ulazak u isti i odlazak u nepoznatom smjeru. Nestali za 60 sekundi, ali ne u filmu, već u realnosti.

Broj ovakvih krađa svake godine rapidno raste, a vlasnicima preostaje nekoliko načina kako se zaštititi.

Prije svega, ključ ne bi smio ostati blizu prozora jer će to rezultirati situacijom sličnom ovoj s videa.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU