Nevjerovatna priča o čovjek iz Indije koji drži svoju desnu ruku podignutu već 47 godina

Niko od njegovih sljedbenika nije mogao da izdrži taj teret…

Sadhu Amar Bharati Urdhavaahu, činovnik iz Nju Delhija, odlučio je, 1970. godine, da napusti tradicionalni način života, posao, ženu i troje djece, kako bi svoj život u potpunosti posvetio vrhovnom božanstvu Šivi i meditaciji, prenosi ddl.

Nakon tri godine, odlučio je da podigne svoju desnu ruku iznad glave kako bi označio predanost vrhovnom indijskom božanstvu.

Bharati ističe da je jedan od razloga ovakvog poteza i želja za mirom u svijetu.

Njegova podignuta ruka označava protest protiv svakog nasilja na Zemlji.

On se odrekao svakodnevnog života na veoma bizaran način, a kao rezultat toga, mišići na ruci su mu potpuno atrofirali, ali i uprkost neizdrživim bolovima i deformaciji ruke, on ne želi da se odrekne svog zavjeta.

“U početku je bilo veoma bolno, ali sada sam se već navikao”, kratko izjavljuje Bharati.

Dodaje da sada ne bi mogao da vrati ruku u prirodan položaj, čak i kada bi to htio, jer je ona ukočena u trenutnom položaju.

Zbog obakvog položaja ruke, Bharati nije bio u stanju da vodi računa o svojim noktima decenijama, tako da su oni sada ogromni i uvijeni oko prstiju.

On je inspirisao i druge hodočasnike da podignu ruke, ali niko nije mogao da podnese ovakve napore.

Neki od njegovih sljedbenika držali su ruke u ovom položaju do 10 godina.

Ovaj nevjerovatni čin religijske posvećenosti izaziva sve više pažnje, i kako godine prolaze, Bharati postaje svjetski fenomen i jedan od najbizarnijih ljudi na svijetu. (noob.ba)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU