NEVJEROVATNE FOTOGRAFIJE / Travničanin u plasteniku zasadio 90 stabljika indijske konoplje

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo.

Dana 16.09.2019.godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a realizovali su još jednu uspješnu akciju usmjerenu na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Akcija je izvedena na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, u kojoj je izvršen pretres dvije kuće sa pratećim objektima, koje koriste M.S rođen 1962.godine i M.H. rođen 1991.godine, u mjestu Sečevo, općina Travnik. Prilikom pretresa, u plasteniku koji se nalazi u dvorištu kuće, pronađeno je 90 stabljika indijske konoplje, dok je u drugoj kući pronađena veća količina suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Pronađene zeljaste materije su oduzete, a osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 7 saobraćajnih nezgoda u kojima su 3 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je ukupno 201 prekršajni naloga, od kojih je 100 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 2 vozača.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 5 vozila.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU