NIJE SVE IZGUBLJENO: Kako koristiti Gugl Maps bez interneta

Gubljenje internet konekcije može da vam zagorča putovanje, naročito ako se oslanjate na svoj telefon kako biste znali kuda da idete.

Bilo da se vozite metroom u nekom stranom gradu, ili prolazite kroz netaknutu prirodu, internet može da vas izdai. Međutim, nije sve izgubljeno. U ovakvim situacijama možete preuzeti Gugl Maps za oflajn upotrebu i tako dobiti prave smernice.

Istini za volju, nećete dobiti precizne podatke kada je reč o pešačkim, tranzitnim ili biciklističkim turama, ali ćete zato dobiti solidne oflajn smernice za vožnju.

Takođe, potrebno je da imate u vidu da će mapama koje ste preuzeli u jednom trenutku isteći “rok trajanja”, pošto ih Gugl redovno ažurira kako bi bile što tačnije.

Ovako možete da preuzmete oflajn mape

Pokrenite aplikaciju Gugl Maps na svom Android ili iPhone uređaju. Potrebno da budete ulogovani u svoj Gugl profil i da imate instaliranu najnoviju verziju aplikacije, piše B92.

Odaberite mapu grada ili oblasti koju želite da preuzmete.

Pritisnite meni na dnu ekrana sa nazivom mesta koje ste pretraživali i pritisnite taster “Download”. Ukoliko ne vidite ovu opciju, dodirnite tri tačkice u gornjem desnom uglu ekrana i potražite opciju za oflajn preuzimanje.

Gugl će vam zatim pokazati mapu i pitati vas da li želite da je preuzmete. Ponovo pritisnite “Download” kako biste potvrdili izbor.

Nakon što ste preuzeli izabrane mape, one će vam postati dostupne i kada nemate internet konekciju, a možete bez problema da ih pregledate i istražujete kada to poželite. Dovoljno je samo da redovno ažurirate Gugl Maps, kako biste bili u toku sa izmenama koje Gugl implementira.

BONUS VIDEO:

NIJE SVE IZGUBLJENO Evo kako da koristite Gugl Maps kada nemate internet appeared first on Aloonline.ba.

Izvor: ( aloonline.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU