Nikola Peković najavio: Dobrodošli u novu košarkašku Crnu Goru

Sutra će na Izbornoj skupštini Košarkaškog saveza Crne Gore biti donesena odluka hoće li proslavljeni crnogorski košarkaš Nikola Peković nastaviti voditi Savez ili će povjerenje dobiti bivša crnogorska reprezentativka Jelena Dubljević.

Dan prije konačne odluke Peković je dao izjavu za medije koju prenosimo u nastavku.

-Dragi sportski prijatelji,

Poštovana sportska javnost Crne Gore,

Zajedno svjedočimo: crnogorska košarka je u dubokoj krizi.

Kriza je također prilika. Ako to shvatimo ozbiljno i ako zajednički uložimo svaki atom energije da to prevladamo.

Tradicija, talenat, predanost i vrijedan rad naših igrača, trenera i košarkaških radnika širom Crne Gore doprinijeli su da se kriza – još uvijek – ne odražava toliko na takmičarske rezultate, koliko na krizu funkcionisanja Košarkaškog saveza. Crne Gore.

Duboko motivisan iskrenom željom da sav svoj profesionalni, lični i sportski dignitet ugradim u temelje istinskog i dugoročnog razvoja crnogorske košarke – a samim tim i našeg sporta u cjelini – želim da vam predstavim osnovne smjernice programa, kojim ću se rukovoditi, ako me moj tim podrži na Izbornoj skupštini KSCG 24.11.2023.

Poznato je da je moje imenovanje za predsjednika CSCG motivisano isključivo željom da kao bivši vrhunski profesionalni igrač sa brojnim poznanstvima i kontaktima širom svijeta doprinesem i pomognem našoj košarci, sportu i Crnoj Gori.

Svoje zalaganje, od prvog dana stupanja na mjesto predsjednika Saveza, doživio sam kao izuzetnu čast i obavezu, da stvari iz temelja mijenjamo nabolje, te sam uvjeren da je vrijeme za novi početak u KSCG.

Upravo zbog toga dajem riječ da ću zajedno sa svojim timom dati sve od sebe da crnogorska košarka bude ljepša u narednom periodu:

1. Transparentnost u svakom segmentu rada.

2. Provođenje strukturne reforme KSCG i profiliranje Saveza kao pravog servisa za klubove, igrače, trenere, sudije i reprezentativne selekcije, što do sada nije bio slučaj.

3. Reorganizacija administrativnog aparata, u smislu savjesnog odabira osoba koje će biti zadužene za razvoj muške, ženske, omladinske, reprezentativne košarke, na domaćoj i međunarodnoj razini.

4. Unapređenje financijskog poslovanja koje planiram postaviti na održive i realne temelje osiguravanjem dodatnih sredstava Savezu, nizom aktivnosti za financijsku i materijalnu potporu unaprjeđenju rada klubova na svim razinama, te realizacijom novih ugovori o sponzorstvu.

5. Ravnomjeran razvoj svih košarkaških regija u Crnoj Gori, buđenje uspavanih košarkaških centara i poseban akcenat na jačanju i kvalitativnom unapređenju takmičenja u svim domaćim ligama, a posebno u IA MCKL i IA ŽCKL.

6. KSCG kao prava kuća košarke, a ne kao ‘elitistički’ klub u kojem se odluke donose netransparentno i površno.

7. Vraćanje suštinskih nadležnosti Upravnom odboru KSCG i drugim organizacijskim tijelima koji će kroz konkretnu koordinaciju i realizaciju projekata i planova modernizirati rad KSCG i postati pravi servis naših klubova.

8. Izbjegavanje bilo kakvog revanšizma u odnosu na sve košarkaše koji ne dijele našu viziju i naše ideje za prevazilaženje problema koji opterećuju košarku u Crnoj Gori, uz iskrenu i otvorenu raspravu.

9. Stvaranje pozitivne atmosfere u radu koja će predstavljati novi zamašnjak i udahnuti novi vjetar promjena, te pokrenuti nove procese u radu KSCG, a sve u skladu sa Planom razvoja za naredni mandatni period.

10. Čast, sportski i viteški odnos prema svakom košarkašu Crne Gore, Evrope i svijeta.

Dobrodošli u novu košarkašku Crnu Goru, stoji u izjavi Pekovića.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU