NK Stupčanica osvojila turnir u Kaknju

Ljubitelji nogometa iz Kaknja i okolnih mjesta šest dana imali su priliku uživati u čarima Novogodišnjeg turnira u malom nogometu “Kakanj 2019”. Turnir se održavao u Sportskoj dvorani KSC Kakanj, pod pokroviteljstvom Općine Kakanj i u organizaciji JU KSC Kakanj.

Na ovom respektabilnom i prestižnom turniru nastupilo je 18 ekipa, sa preko 200 učesnika, podijeljenih u četiri grupe, a odigrane su ukupno 42 utakmice. Ove godine učešće na turniru uzele su ekipe iz Visokog, Sarajeva, Olova, Kaknja, Zenice, Ilijaša, Vogošće i Viteza. U finalnom meču koju je oduševio brojne ljubitelje malog nogometa ekipa NK Stupčanica (Olovo) pobijedila je ekipu „Liten“ iz Sarajeva i zasluženo osvojila pehar, diplomu i nagradu od četiri hiljade KM, a koju im je uručio načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo. Treće mjesto pripalo je ekipi Eko M Kakanj. Za najboljeg golmana proglašen je član pobijedničke ekipe NK Stupčanica iz Olova Rifat Imširović, najbolji strijelac je Edin Habibija „Liten“ iz Sarajeva, a najbolji igrač Anes Bešlija „Liten“ Sarajevo.

O novom trijumfu ekipe iz Olova, koja je nastavila niz sjajnih igara i rezultata tokom cijele 2019. godine u prvenstvu Druge lige FBiH-centar i Kup takmičenju ZE-DO kantona, najbolji golman turnira, koji je svojim odbranama dizao publiku na noge i često puta nagrađivan salvama aplauza, Rifat Imširović rekao nam je sljedeće:

”Još jednom je naš klub pokazao i dokazao svoj neupitan kvalitet, znanje, želju za pobjedom i na taj način nastavio sa našim ovogodišnjim izuzetnim partijama širom stadiona i dvorana naše zemlje. Svi igrači koji su nastupili na ovom turniru pružili su maksimum umijeća, borbenosti, htijenja i sasvim zasluženo smo trijumfovali na ovom izuzetno jakom turniru. Naravno, sve ovo ne bi bilo moguće bez ogromne podrške našeg predsjednika Semira Degirmendžića, a takođe veliko hvala našim navijačima ,popularnim i vjernim „žutim đavolima“ koji su i u Kaknju bili uz nas u svakom meču, a bilo ih je uvjek oko šezdesetak. Što se tiče moje nagrade za najboljeg golmana, ja sam sa malonogometnih terena bio odsutan četiri i po godine, i evo vratio sam se među stative u najboljem izdanju. Ali sve te moje odbrane pale bi u vodu da nije cijela ekipa odigrala u najboljem izdanju i svim momcima se zahvaljujem i čestitam na takvoj igri i požrtvovanju u svakom susretu.”

Za ekipu NK Stupčanica na turniru su nastupili: Imširović Rifat, Jasmin Abazovic, Edin Bešlija, Fijad Mehanović, Ahmed Sokolar, Hasan Mašić, Mirza Selimović, Senad Selimović, Renato Čilić i Sanel Sokolar.

Piše: Rešad Mamela

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU