Nogometaš Partizana nalazi se na tradicionalnom popisu najvećih svjetskih talenata, no odlazi li uskoro iz kluba?

Tradicionalno engleski “Guardian” objavljuje listu najtalentovanijih nogometaša svijeta, a ove godine nije prošlo ni bez srpskih igrača.

Na njemu je bio i nogometaš Partizana Matija Popović, koji će, međutim, vjerojatno u siječnju napustiti klub jer nije produžio ugovor s klubom.

Neobično visok (1,93 m još uvijek raste) za svoju poziciju ili još neobičnije tehnički nadaren za svoju građu, momak rođen u Njemačkoj razlikuje se od bilo kojeg drugog igrača kojeg ste prije vidjelinavodi ovaj list, koji smatra da je Popović spoj dvojice srpskih reprezentativaca, sada suigrača i na klupskoj razini u Saudijskoj Arabiji.

Neki bi rekli da ga najbolje opisuju kao srpskog Miću, drugi ga vide kao mješavinu Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković-Savića, što samo po sebi govori koliko je njegov stil neobičan. Vrlo je svestran i vješt u napadačkoj ulozi, iako se čini da mu je najugodnije igrati iza napadača. Popović je dominirao u mlađim kategorijama i postigao mnogo golova. Prilično je brz za svoju visinu, ali njegove glavne prednosti su njegova tehnička sposobnost s loptom, posebno njegov dribling i prvi dodir, koji su iznimnistoji u obrazloženju, gdje je naveden i njegov klupski status:

Popović je ove sezone trebao biti u seniorskoj momčadi Partizana, ali su pregovori njegove obitelji i kluba propali zbog interesa europskih velikana. Šuška se da će u siječnju sigurno otići u Borussiju Dortmundstoji uz opis mladog igrača Partizana.

www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU