Subota, 5 prosinca, 2020
Nogometaši su na granicama izdržljivosti zbog 'ludog rasporeda'

Nogometaši su na granicama izdržljivosti zbog ‘ludog rasporeda’

- Oglašavanje - Nogometaši su na granicama izdržljivosti zbog 'ludog rasporeda'

Nogometaši su na granicama izdržljivosti jer organizatori natjecanja pokušavaju stisnuti uobičajeni broj utakmica u kraće vremensko razdoblje nakon izbijanja pandemije koronavirusa.

Premda klupski treneri, izbornici i igrači protestiraju, ni kontinentalni savezi ni domaće lige nisu voljni smanjiti broj utakmica kako bi ublažili mentalni i fizički stres glavnih aktera ovog sporta.

“Svi prepoznaju probleme, ali poduzimanje radnji je vrlo sporo”, rekao je glavni tajnik Međunarodne federacije profesionalnih nogometaša (FIFPRO) Jonas Baer-Hoffmann za Reuters.

- Oglašavanje -

Posljednja europska sezona završila je sredinom kolovoza, a nova je započela sredinom rujna, otprilike mjesec dana kasnije nego inače.

Grupna faza Lige prvaka, koja uključuje šest kola, igra se tijekom osam tjedana umjesto uobičajena tri mjeseca, dok su u reprezentacije u rujnu, listopadu i studenom imale po tri utakmice umjesto dvije.

“Ljudi se pitaju zašto je toliko ozljeda, no jednostavno je. Previše je utakmica i nemoguće se oporaviti. Bez odgovarajućeg slobodnog vremena, osobno sam imao samo 8 slobodnih dana, bez prave sezone i osim ludog rasporeda”, napisao je na Twitteru branič hrvatske reprezentacije Dejan Lovren.

Nogometni stručnjaci smatraju kako je teško očekivati manji broj utakmica, realnije rješenje bilo bi ograničiti broj utakmica u kojima pojedini igrači mogu sudjelovati tijekom sezone.

“Treneri i igrači shvaćaju da ih neozbiljno shvaćanje zdravlja igrača košta iz sportske i komercijalne perspektive”, dodao je Baer-Hoffmann. “Ali ne možete očekivati da će vas tamo dovesti reforma natjecanja, teško je očekivati da će se izbaciti 20 utakmica iz kalendara.”

“Organizatori natjecanja i klubovi moraju se okupiti i razgovarati kako smanjiti opterećenje igraća,” dodao je glavni tajnik FIFPRO-a.

PROČITAJTE:  Preminula Lejla Hairlahović, bivša generalna sekretarka RSBiH

Idealan broj utakmica u sezoni bio bi oko 50, međutim mnogi igraći imaju i po 70 nastupa.

PROČITAJTE:  REŠIN SPORTSKI VREMEPLOV/ Prije 25 godina BiH odigrala svoju prvu utakmicu
- Marketing - Nogometaši su na granicama izdržljivosti zbog 'ludog rasporeda'

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -Nogometaši su na granicama izdržljivosti zbog 'ludog rasporeda'

IZDVAJAMO

”Dostava na prag” u Tuzli/ Sigurna narudžba iz udobnosti vašeg doma

Online kupnja i dostava na kućni prag postale su u vrijeme epidemije koronavirusa svakodnevnica za sve nas, naročito osjetljivije grupe ''Dostava na prag'' je novootvorena...

U BiH 1.279 novozaraženih koronavirusom, 34 preminulih

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je registrovano novih 1.279 slučajeva koronavirusa, testirane su 3.303 osobe, a usljed zaraze koronavirusom su preminula...

Potpisan novi trogodišnji ugovor o korištenju zgrade Penzionerskog doma u Zenici

Direktor JU "Penzionerski dom sa stacionarom" Zeničko-dobojskog kantona Damir Jukić i ministrica za rad, raseljene osobe i izbjeglice ZDK Azra Šabanović, kao predstavnik osnivača...