Nova Bila: Eminentna glumačka imena i ove godine na „inBoxu“

Pred kazališnom publikom u Središnjoj Bosni i ove, kao i prošle godine, jedan je od najvećih kulturnih događanja u ovome dijelu države. Naime, od prvog dana rujna u Novoj Biloj kod Travnika započinje drugo izdanje Regionalnog festivala monodrame „inBox“.

Anela Križanac, direktorica Festivala, kazala je kako uspjeh festivala počiva na uspješnom timu.

“Kad se vraćam godinu dana unatrag, prvo se sjetim svog tima. Zaista iza mene stoji petero ljudi koji nose ovaj festival. Nismo mogli pretpostaviti da će se kockice tako lijepo posložiti i da će prvi Inbox doseći tu razinu. Naša publika me je bacila na koljena, nevjerojatno kako su zrelo ispratili čitav festival”, kazala je Križanac.

I ovaj put okupljena su eminentna glumačka imena.

“Bili smo iznenađeni količinom prijava kojih je došlo oko 40 iz regije. To znači da je Inbox odjeknuo regijom. Odabrali smo pet predstava, nekako smo se vodili time da biramo predstave koje su afirmativne i vedrije tematike. Držimo da mi kreativci, umjetnici moramo odgovoriti na trenutno stanje i turobnu situaciju. Na repertoaru su zaista eminentna imena”, kazala je Križanac, te dodala da se radi o imenima kao Marija Medenica i Radoslav Milenković iz Srbije, Jasmina Dedić Ibrić iz BiH te Tea Šimić i Ecija Ojdanić iz Hrvatske.

Za originalni tekst monodrame osigurana je i novčana nagrada za autora teksta te produkcija nagrađenog teksta i njegovo izvođenje na narednom izdanju Festivala.

Valja naglasiti da program „inBoxa“ nudi besplatan sadržaj za zainteresiranu publiku, koja će ove godine i ocijeniti predstave koje pogleda, pa će i glumci imati povratnu informaciju direktno od onih zbog kojih predstave i rade.

Festival će biti održan u Novoj Biloj od 01. do 04. rujna u organizaciji JU Hrvatski kulturni centar Travnik–Nova Bila i Kazališta mladih „Korifej”.

drukciji.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU