13.8 C
Sarajevo
Srijeda, 7 lipnja, 2023

Nova dionica puta Gradišće-Strnokosi spaja 8.000 stanovnika

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je u selu Gradišće uz prigodan program, pustio u promet novih 1.200 metara asfaltiranog puta, na dionici Gradišće-Strnokosi. Za realizaciju ovog projekta iz Budžeta Grada Zenica izdvojeno je 147.420 KM.

Gradonačelnik Kasumović ističe da je danas realiziran još jedan u nizu infrastrukturnih projekata od suštinske važnosti za mještane.

Put su tražile dvije mjesne zajednice, Stranjani i Gradišće. Prošle godine smo asfaltirali jedan dio, sada smo ih spojili. Po prisustvu građana ovih mjesnih zajednica vidimo da su ljudi zadovoljni, ali i ja kao i njihov gradonačelnik“, ističe Kasumović, najavivši i nove infrastrukturne projekte u ovome mjestu, među kojima i društveni dom, zamjena vodovoda i cjevovoda.

Mještani Gradišća, sela koje broji preko 3.500 stanovnika, naglašavaju da će sanacijom puta uveliko biti olakšan njihov svakodnevni život i dolazak do domova, ali i obradivog zemljišta. Novoizgrađeni put će spojiti preko 8.000 stanovnika. Među njima je i Zulkaid Skomorac, predsjednik MZ Gradišće, koji ne krije sreću zbog otvorene dionice asfaltiranog puta, zahvalivši se gradonačelniku Kasumoviću i Gradskoj upravi što su prepoznali ovaj problem.

Ovo je jedan od značajnijih projekata u MZ i ova putna komunikacija mnogo nam znači, jer nova dionica spaja i obradivo zemljište sa selom “, kaže Skomorac.

zulkaid skomorac

Na ovaj dan mještani Gradišća su čekali preko 50 godina, a sretan što ga je doživio je i 90-godišnji Akif Dizdarević, najstariji stanovnik ovoga sela nadomak Zenice.

Prije 60 godina sam na ovome mjestu otvorio ovaj put i dao svoje zemljište, ali ga nismo uspjeli asfaltirati. Zahvaljujući gradonačelniku Kasumoviću, doživih da ovaj put danas i dočekam“, ne krije sreću Dizdarević.

nova dionica puta gradišće-strnokosi spaja 8.000 stanovnika
akif dizdarević

U znak zahvalnosti za doprinos izgradnji i asfaltiranju puta, Savjet MZ uručio je zahvalnicu i prigodne pokolone gradonačelniku Kasumoviću i saradnicima u Gradskoj upravi Zenica . (M. H.)

The post Nova dionica puta Gradišće-Strnokosi spaja 8.000 stanovnika appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU