Nova godina u SBK protekla tradicionalno / Evidentirane 32 saobraćajne nezgode, 8 krivičnih djela…

U toku protekla 3 dana na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 8 krivičnih djela.

Dana 31.12.2021.godine oko 23,15 sati u ulici Visočka cesta, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloubotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe A.D. rođen 1997.godine iz Visokog, gdje je kod istog  pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Također, dana 01.01.2022.godine oko 01,40  sati u mjestu Babanovac, općina Travnik, policijski službenici PI Babanovac izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila VW Golf, te vozača A.M. rođen 2002.godine iz Zenice. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana 01.01.2022.godine oko 02,10 sati u ulici S.Ahmeda, općina Bugojno, policijski službenici PS Bugojno izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila BMW u kojem se nalazio A.B. rođen 1992.godine iz Jablanice. Kod navedenog  je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Evidentirane su 32 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba zadobila teže a 7 osoba lakše tjelesne povrede.

Dana 02.01.2022.godine oko 11,40 sati na magistralnom putu u mjestu Duhovo, općina Novi Travnik, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovala:

vozačica S.M. rođena 1987.godine iz Bugojna, koja je upravljala putničkim motornim vozilom marke Škoda te udarila u betonsku pozidu.

Kao putnici u vozilu su se također nalazile S.Z. rođena 1978.godine, A.Z. rođena 2002.godine i 1 maloljetna ženska osoba, sve iz Bugojna.

Vozačica vozila Škoda kao i putnice, zadobile su lakše, dok je maloljetna osoba zadobila teže tjelesne povrede.

Uviđajne radnje na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili su policijski službenici PS Novi Travnik

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 839 prekršajnih naloga, od kojih je 106 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 68 vozača, od kojih je 7 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU