Ponedjeljak, 25 siječnja, 2021

Nova naredba CIK- a za brojanje glasačkih listića nakon izbora u Mostaru

- Oglašavanje -

Na današnjoj sjednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine usvojena je naredba kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši ponovno brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora s redovnih biračkih mjesta u Gradu Mostaru po političkim subjektima i kandidatima političkih subjekata.

Ponovno brojanje naređeno je za nivo gradske izborne jedinice-199 te za nivo izborne jedinice gradskog područja 2 (Stari Grad)-155 na nekoliko biračkih mjesta.

Kako je istaknuto, ponovno brojanje po to naredbi će početi danas u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, prema dinamici koju utvrdi direktor Glavnog centra za brojanje.

- Oglašavanje -

Naredba će biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu, saopćio je Ured za informiranje CIK-a BiH.

U skladu sa Izbornima zakonom BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja.

0 0 Glas
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Nova naredba CIK- a za brojanje glasačkih listića nakon izbora u Mostaru
- Oglašavanje -Nova naredba CIK- a za brojanje glasačkih listića nakon izbora u Mostaru

IZDVAJAMO

Nova naredba CIK- a za brojanje glasačkih listića nakon izbora u Mostaru
0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x