Nova prijateljstva i druženja na terenima Sportskih igara mladih širom BiH

Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih nastavila je svoje putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu. U prethodnom periodu, regionalna takmičenja održana su u Travniku, Bugojnu, Živinicama i Gradačcu i Novom Travniku.

Pokrovitelj regionalnih takmičenja Igara, ove godine je Vlada Federacije BiH. U  Novom Travniku je pod pokroviteljstvom Općine Novi Travnik te u saradnji sa 12. Plazma Sportskim igrama mladih, održan m:tel Dan sporta za najmlađe učenike osnovnih škola sa područja Općine. Djevojčice i dječaci od 1.-5. razreda svih osnovnih škola u Novom Travniku uživali su u zabavnom programu te takmičenjima u igri između dvije vatre i atletici. Više od 1.000 učesnika takmičilo se i borilo za medalje, a na utrci od 60m priključila su im se djeca iz JU „Edukacijsko-rehabilitacijski centar Duga – Novi Travnik“.

U saradnji sa UEFA foundation for children, Igre ove godine ulažu dodatne napore u animiranju što većeg broja djevojčica da se bave sportom i pokažu da u svim sportskim disciplinama mogu biti jednako dobre kao dječaci.Pored sportskih takmičenja, dječaci i djevojčice su imali priliku učiti o zaštiti životne sredine kroz radionice sa Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH i kroz projekat „Zero Waste – budi dio igre, čuvajmo našu planetu“ koji Igre sprovode u saradnji sa kompanijom Coca-Cola.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU