NOVA SMRT U TK/ U UKC Tuzla preminula zaražena žena iz Živinica

Prvozaražena starija ženska osoba iz klastera u Živinicama kod koje je bio potvrđen koronavirus danas je preminula u izolatoriju Klinike za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

Ova informacija potvrđena je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, iz kojeg su kazali da je pacijentica preminula u prijepodnevnim satima.

“U UKC Tuzla bila je primljena zbog komplikacije osnovnog oboljenja, a naknadnim testiranjem po protokolu je utvrđeno da je pozitivna na COVID-19”, naveli su iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK.

Njen pozitivan nalaz na koronavirus potvrđen je 15. maja ove godine, a sve vrijeme u izolatoriju Klinike za zarazne bolesti u Tuzli bila je sa teškom kliničkom slikom.

Nedugo nakon njene hospitalizacije, testiranju su podvrgnuta i njena dva sina kod kojih je također utvrđeno prisustvo SARS-CoV-2 virusa.

Oni se nalaze u kućnoj izolaciji, kao i još pet osoba koji pripadaju klasteru u Živinicama u kojem do danas nije utvrđen nulti pacijent.

Inače, od početka epidemije krajem marta do danas u Tuzlanskom kantonu su preminule tri ženske osobe kod kojih je bila potvrđena zaraza koronavirusom.

U ovom trenutku u Tuzlanskom kantonu na SARS-CoV-2 pozitivno je devet osoba. Sada je sedam iz Živinica, dok su po jedna iz Gradačca i Tuzle.

Posljednji slučaj je otkriven danas i riječ je o 34-godišnjem muškarcu iz Tuzle koji se 14. maja ove godine u našu zemlju vratio iz Saudijske Arabije. (Klix)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU