NOVA STRANKA U CENTRALNOJ BOSNI: U Žepču se osniva HDS Hrvatski demokratski savez


Danas je u Žepču održana sjednica Inicijativnog odbora u cilju osnivanja nove političke stranke s hrvatskim predznakom

 

HDS Hrvatski demokratski savez, koja će svoje djelovanje bazirati primarno na općinu Žepče ali i Zeničko-dobojsku županiju.

nova stranka u centralnoj bosni: u žepču se osniva hds hrvatski demokratski savez nova stranka u centralnoj bosni: u žepču se osniva hds hrvatski demokratski savez nova stranka u centralnoj bosni: u žepču se osniva hds hrvatski demokratski savez nova stranka u centralnoj bosni: u žepču se osniva hds hrvatski demokratski savez

U Inicijativnom odboru su ukupno 42 osobe s prostora čitave općine Žepče, mahom mladih, visokoobrazovanih i neovisnih ljudi koji imaju novu energiju potrebnu za nužno potrebne promjene u političkom životu Hrvata Žepča ali i cjelokupne Zeničko-dobojske županije. Također, u Inicijativnom odboru su i iskusni hrvatski političari koji obnašaju funkcije zastupnika, ministara i direktora ustanova.

Na današnjem sastanku donesena je odluka da će inicijativni odbor u narednih mjesec dana intenzivno raditi na organizaciji Izborne skupštine koja će ujedno biti i najveća skupština neke političke stranke u Žepču.

Na Izbornoj skupštini ćemo izabrati vodstvo stranke, usvojiti Statut, Program i ciljeve koji će transparentno biti prezentirani javnosti.

Plan je da HDS ponudi hrvatsku listu za Općinsko vijeće ali i kandidata za načelnika Općine Žepče na predstojećim izborima 2024. godine.

Pozivamo sve Vas koji imate ideje koje do sada niste mogli iskazati u političkom jednoumlju općine Žepče da se priključite novom političkom projektu i zajedno napravimo zaokret koji je nužan za opstanak hrvatskog naroda na našim prostorima.

Za predsjednika inicijativnog odbora HDS-a jednoglasno je izabran gospodin Ivo Tadić, aktualni zastupnik u Skupštini ZDŽ i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH. Za dopredsjednika inicijativnog odbora HDS-a izabran je Antonio Šimunović, aktualni ministar u Vladi ZDŽ.

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU