Novak jasan: Kad ne budem kandidat za Grand Slam, razmišljat ću o mirovini

Novak Đoković odigrao je dominantan meč protiv Francuza Mannarina i plasirao se među osam najboljih na Grand Slamu u Melbourneu.

Mannarino je u ovom meču osvojio samo tri gema, a Novak je doznao svog sljedećeg suparnika u borbi za polufinale.

Srpski as je nakon meča istaknuo kako igra sve bolje.

Nisam previše puta vodio 6:0, 6:0, zapravo prvi Roland Garros, kad sam igrao s Ginepri – vodio sam 6:0, 6:0, 3:0. Napetost u trećem setu je sada bila visoka, hoće li uzeti gem ili ne, publika je to htjela. Kao da sam osjetio potrebu da pustim igru, da se resetiram i ponovno fokusiram. Naravno da je njemu bilo teško, ali meni je bilo teško ne razmišljati o tome da tri puta može biti 6:0. Igrao sam jako dobro, pogotovo prva dva seta, nisam mu htio davati poklone s osnovne linije, tjerao sam ga da trči, a dobio sam dosta lakih poena svojim servisom, pogotovo u tijesnim situacijama u gemovima. Uvijek nezgodan protivnik koji igra igru ​​mačke i miša, ravan bekhend, talentiran je i igra s puno osjećaja tako da sam zadovoljan kako sam igraorekao je Đoković i nastavio:

Zadnja dva meča bila su puno bolja od prva dva. Nije mi prvi put da sam krenuo sporije, pa dižem formu. Danas je bio najbolji dan u smislu kako sam se osjećao na terenu. Veselim se budućim borbama, protivnici će biti bolje rangirani, nema više lakog meča. Imam iskustva što trebam raditi sa svojim tijelom, kako održati nivo, na čemu trebam raditi, oporavak… Dan po dan, ide u dobrom smjeru.

Novaka su pitali priprema li se još uvijek prije meča uz pomoć video analize protivnika.

Iako poznajem ove igrače, još uvijek moram napraviti domaću zadaću – svi se trude napredovati, pogotovo oni na vrhu. Da možda probaju nove stvari, sakriju svoje mane ili ih poboljšaju da ih drugi ne ciljaju. Tenis je moja strast i ljubav, ali i profesija – s timom se moram pripremiti za svakog protivnika. Gledam li tenis iz zabave – volim gledati, neki dan sam uživao u meču Rybakine i Blinka, jednom od najuzbudljivijih tie breakova u povijesti. Gledao sam i velike rivale, kako igraju, kako im ide – nije tajna da pazimo jedni na druge, navečer upališ TV i gledaš, pogledaš koju utakmicu ili set. Ovisi, ja svoj dio ždrijeba gledam temeljitije od drugih.

Novak je jasan po pitanju svoje mirovine:

Iako sam broj jedan i pri vrhu, tenis mi nije prepušten na toj poziciji. Želim nastaviti, a kada budem osjećao da ne mogu biti kandidat za Grand Slam naslove, tada ću razmišljati o mirovini. No, puno toga se može promijeniti, ja sam otac i suprug, ima puno toga u mom privatnom životu što zahtijeva moju pažnju i u čemu uživam, vidjet ćemo…

O sljedećem protivniku Taylora Fritza:

Prodoran, jak servis i forhend njegovo su oružje. Čvrst bekhend. Brži bacač, malo sporije lopte, mislim da mu to odgovara jer ima vremena za prilagodbu. Zasad imam odličan rezultat s njim, dobio sam ga u New Yorku. Gledat ću utakmicu s Tsitsipasom, ako budem na svojoj razini, imam jako dobre šanse. Sve je moguće, ali imam samopouzdanja, osjećam se prilično dobrozavršio je Novak.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU