Novak od odlaska na US Open: Ne smijem ići u Ameriku

Novak Đoković osvojio je sedmi Wimbledon, a dočekao ga je veliki broj ljudi u Beogradu ispred gradske skupštine.

Tom prilikom najbolji srpski tenisač svih vremena govorio je i o svom skorom nastupu na US Openu, a prije toga osvrnuo se i na zabranu igranja na Wimbledonu ruskim i bjeloruskim tenisačima.

Takva je situacija ove godine, da ne idemo previše u detalje. Znamo da su ruski i bjeloruski tenisači zabranjeni na Wimbledonu zbog rata u Ukrajini. Nisam se složio s tim, ne treba politiku, a pogotovo ratnu politiku mijenjati sportom. Ti momci i djevojke nisu ništa skrivali. ATP je dao kontra odgovor. Izgubio sam prvo mjesto, ali na njemu sam toliko dugo da to više nije važno. Igranje za reprezentaciju mi ​​je najveći prioritet. Najvažnije je zadržati vezu i strast s ovim sportom. Kad doživim uspjeh, prisilim se vratiti u djetinjstvo i sjetiti se zašto se bavim ovim sportom. Postigao sam najveći uspjeh, ali sam još uvijek gladan.rekao je Novak.

Vjerojatno neće ni igrati na predstojećem US Openu.

U ovom trenutku, s obzirom na moju situaciju, ne mogu ići u Ameriku, ne smijem, niti u Australiju. Nadam se pozitivnim vijestima. Vjerujem da će se za Australiju, jer ima još vremena, stvari okrenuti na pozitivan način za mene. Sve je manje vremena za Ameriku. Nada umire posljednja. Volio bih igrati US Open, to je Grand Slam, to me najviše inspirira. Ako se to ne dogodi, nije smak svijeta. Nije to prvi Grand Slam koji ću preskočiti, idem dalje. Jako mi je važno održati zdravo tijelo i duh jer tada mogu igrati dugo, dugo. Bit će prilike sigurnozavršio je Đoković.


www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU