Nove zastave Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo na južnom ulazu u Sarajevo

Nove zastave Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo, dimenzija 2,3×5 metara od danas se vijore na jarbolima u zelenom pojasu uz glavnu saobraćajnicu na Stupskoj petlji. Na ovaj način je južni ulaz u Sarajevo poprimio adekvatan izgled u povodu priprema i dekorisanja Sarajeva povodom Dana nezavisnosti BiH.

Naime na inicijativu zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo dr. Amre Junuzović –  Kaljić, da se riješi dugo godina zanemarivano pitanje starog sistema i jarbola sa zastavama na ovoj lokaciji, odmah je reagirala Vlada Kantona Sarajevo na čelu sa premijerom Edinom Fortom i Enverom Hadžiahmetovićem, na čelu Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

S obzirom da su u nadležnosti ovog Ministarstva preduzeća specijalizirana za obavljanje komunalnih djelatnosti, KJKP „Park“ d.o.o.je zadužen za dekorisanje sarajevskih ulica i trgova. Jarboli na Stupskoj petlji od sada će biti u sastavu lokacija koje će se dekorisati i uređivati povodom međunarodnih, državnih i kantonalnih praznika. Uposlenici KJKP „Park“ d.o.o. shodno zahtjevu Vlade Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevona Stupskoj petlji su izvršili remont stuba i mehanizma za podizanje zastava, a od danas nove zastave vijore se i u ovom dijelu Sarajeva. 

U svim pripremnim aktivnostima učešće je uzeo Kabinet premijera Vlade Kantona Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, te Stručna služba za zajedničke poslove i Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

Postavljanjem novih zastava riješeno je i buduće pitanje, te konačno je i ovaj segment uvršten u sistem redovnog dekorisanja i održavanja u Kantonu Sarajevo. Izvođač radova na rekonstrukciji sistema i postavljanju novih zastava Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo bilo je KJKP”Park” d.o.o. Sarajevo.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU