4 C
Sarajevo
Četvrtak, 6 listopada, 2022

Novi asfalt i za Gradinu

U Zenici se trenutno izvode brojni radovi kojima se nastoji unaprijediti infrastruktura u svakom dijelu grada, o čemu svjedoče i završeni radovi na sanaciji puta za selo Gradina. 


Radi se o 841 metru novog asfalta, a radove na sanaciji puta, nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke, izvela je firma “Komgrad-Ze”. Vrijednost projekta iznosi 109.863 KM sa PDV-om. 

Okončanjem ovih radova i sanacijom puta, uveliko će biti olakšan svakodnevni život mještana Gradine i dolazak do njihovih domova. 

Inače, pored ovih radova u toku su i radovi na izgradnji sportskog igrališta u Mjesnoj zajednici Blatuša. Paralelno sa ovim radovima, u Blatuši se izvode još i radovi na sanaciji platoa i prilaza zgradi u ulici Zije Dizdarevića na broju 30. Nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke, radove izvodi firma “Geo-put” d.o.o. Maglaj, čija vrijednost iznosi 67.670,93 KM. 

Od značajnijih radova koji se trenutno realiziraju u centru grada valja izdvojiti i uređenje Londže (urbani-zeleni otok), sanaciju stepeništa na Kamberovića polju, rekonstrukciju odnosno sanaciju ulice Mejdandžik, Štrosmajerove i Gornjozeničke ulice, te početak radova na rekonstrukciji ulice Armije BiH.

  Festival "Sevdalinko u srcu te nosim" u Tuzli međunarodnog karaktera

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
Rahela
Rahelahttp://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU