10 C
Sarajevo
Srijeda, 20 listopada, 2021

NOVI BALKANSKI ‘KRALJ KOKAINA’/ Našli drogu od milijardu dolara, najveću u američkoj historiji

U luci u Philadelphiji odvila je u srijedu ujutro najveća zapljena kokaina u američkoj historiji. Na teretnom brodu ‘MSC Gayan’ federalni agenti otkrili su 16,5 tona kokaina. Protiv dvojice mornara koji su priznali utovar droge podignute su federalne optužnice, piše 24sata.hr.

Drogu su skrivali u sedam brodskih kontejnera, a optuženi mornari su Ivan Đurašević i Fonofaavae Tiasage. Obojica su priznali federalni agentima da su pomogli utovariti kokain na brod.

Drugi časnik Ivan Durašević trebao je navodno dobiti 50.000 dolara u kriptovalutama nakon što pomogne utovariti kokain. Dok su bili na moru, 14 različitih manjih brodova približilo se brodu kako bi im isporučili drogu.

Navodi se da je brod u Ameriku stigao iz Čilea preko Paname i Bahama.

Đurašević je potom uz pomoć brodske dizalice ukrcao kokain na brod, piše CNN.

  • Ovo je jedna od najvećih zapljena u našoj historiji. Ovolika količina može ubiti milione ljudi. Milione – napisao je državni odvjetnik William McSwain.

Ovo je posljednja u nizu velikih zapljena na istočnoj obali SAD-a. U Philadelphiji su i u martu policijski psi nanjušili veliku količinu droge, tačnije 538 kilograma kokaina, čija se vrijednost procijenila na 38 miliona dolara.

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima