Novi električni bicikl Lil Buddy iz Travnika osvaja svjetsko, ali i bh. tržište

Ruffian je proizvod njemačkog partnera firme GS-TMT Ruff Cycles, a cijena bicikla s električnim motorom košta i nekoliko hiljada eura, ovisno o željama kupaca. Međutim, Ruff Cycles u proizvodnju je pustio i “Lil Buddy”, bicikl čija cijena ne prelazi 2.000 eura.

Za Ruffian se odlučio i jedan od najboljih nogometaša svijeta Cristiano Ronaldo koji je nedavno u travničkoj fabrici naručio bicikl za sebe i svoju suprugu.

U razgovoru za Klix.ba Jasmin Džananović, voditelj projekta u GS-TMT za Ruff Cycles, govori kako je razvoj trajao šest mjeseci te da su u drugom dijelu godine napravili 500 primjeraka.

“Osjetili smo da bismo mogli proći na tržištu i što brže smo ga stavili na tržište sa svim njegovim dijelovima. Kompletan razvoj je išao iz Travnika. Pokušali smo dijelove praviti u BiH, ali nismo mogli napraviti saradnju tako da dijelove dobijamo iz raznih dijelova svijeta”, kaže Džananović.

Dodao je kako im je cilj naredne godine napraviti 2.500 primjeraka Lil Buddyja koji je zbog cijene svima prihvatljiv, prenosi klix.

“Ovaj proizvod svako može poželjeti, ali i kupiti, jer je cijena pristupačna i ne prelazi 2.000 eura, za razliku od Ruffiana koji se prodaje po cijeni od približno 5.500 eura. Lil Buddy je napravljen za mlađu populaciju i može se koristiti za svakodnevne aktivnosti”, dodaje naš sagovornik.

Na proizvodnji radi 18 ljudi, od čega su četiri inžinjera posvećena novim proizvodima, a već naredne godine će razviti deset novih električnih bicikala.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU