Želite li Audi A4 po cijeni Golfa morat ćete otići u Škodin salon, tamo vas čeka nova Octavia.

To bi bio najkraći opis nove Octavije, ali i osnovni razlog zašto nekima u Njemačkoj nije drag ovakav procvat Škode. Ali, Škoda zasad ne posustaje već predstavlja četvrtu generaciju svog najpopularnijeg modela, i to odmah i u karavanskom izdanju pa će tek trebati pričekati na povišeni Scout, piše Index.

Elegantnija no ikad prije, nova Octavia je danas predstavljena u glavnom češkom gradu, a uskoro će krenuti u osvajanje europskih tržišta, pa tako i hrvatskog, gdje aktualna generacija nosi titulu najprodavanijeg modela.

Postavljena na MQB platformu nova će Octavia ponuditi osjetno bolja vozna svojstva, ali će pritom njegovati tradicijske vrijednosti marke, posebno u pogledu praktičnosti i prostranosti. Nova generacija je sada 19 mm dulja (4.689 mm), ali i 15 mm šira. Još veći napredak bilježi karavan, a i nudi rekordnih 640 litara prtljažnika ili 40l više od standardne izvedbe.

Digitalni kokpit, bogata oprema i oprema poznata iz novog Golfa su dominantni, a tu su i napredni sustavi asistencije, kao i vrlo slična ponuda motora. Priča kreće benzincima, 1.0 sa 110 i 1.5 sa 150 KS, a vrh ponude čini 2.0 sa 190 KS. U dizelskoj ponudi 2.0 TDI u tri izvedbe snage, sa 116 KS i 300 Nm, 150 KS i 340 Nm te 200 KS i 400 Nm.

Osjećaja radi, spomenimo kako će ponuda u Njemačkoj startati od oko 20.000 eura, procjenjuju tamošnji mediji.

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o