Novi iPhone bi mogao biti slabiji nego što se očekuje

Čini se kako su se u Appleu toliko fokusirali na razvoj čipova za raćunare Mac da su morali gurnuti razvoj hardvera za iPhone u drugi plan.

Nova generacija Appleovih pametnih telefona iPhone 14 i 14 Max mogla bi koristiti iste procesore A15 Bionic kao i aktualni modeli iz serije 13. Pokažu li se te glasine točnima, to bi bilo vrlo neuobičajen potez za Apple. No, postoji razlog zašto bi se u divu iz Cupertina ipak mogli odlučiti za njega.

Naime, čini se kako su se u Appleu toliko fokusirali na razvoj čipova za računara Mac da su morali gurnuti razvoj hardvera za iPhone u drugi plan. U zadnjih 18 mjeseci Apple je predstavio pet glavnih tipova procesora za Macove. Navodno namjeravaju razviti još bar četiri tokom narednih godinu i nešto.

Kako bi to bilo moguće potrebno je uložiti ogromnu količinu rada i resursa. Stoga su ih u Appleu preusmjerili na razvoj procesora kao što su M1, M1 Ultra, M2…

Stoga nije nezamislivo da su novi čipovi za iPhone odgođeni za iduću godinu. To bi objasnilo i zašto je Apple ugradio M1 u iPad Pro 2021 i iPad Air (2022), kao i zašto koriste slične čipsete u pametnim satovima Apple Watch 8 i 7.

Moguće je, naravno, kako su odluci pridonjeli i drugi čimbenici, poput rasta troškova i globalne nestašice čipova, piše Tech Radar.


pressmediabih.com
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU