Novi kapiten Srbije: Ovdje nitko nije pričao s Partizanom i Zvezdom

Novi kapetan srpske košarkaške reprezentacije je igrač Crvene zvezde Luka Mitrović.

Odlukom izbornika Svetislava Pešića dobio je kapetansku traku i predvodit će srpsku momčad na terenu u nadolazećim utakmicama.

– Ne znam što bi rekao… Izuzetna mi je čast, šokirao sam se ujutro na treningu kad sam saznao da sam najstariji u reprezentaciji. Čini mi se kao jučer kada sam bio među najmlađima, sada sam u drugoj ulozi, ali ništa se suštinski neće promijeniti, rekao je Mitrović.

– Dobra večer svima u različitim bojama, različitoj opremi, ali sa istom željom i motivacijom kao i svaki put kad se nađemo na reprezentativnim okupljanjima, Sve što je klupsko ostavljamo iza sebe, sve dobro, loše Da, uspješni, manje uspješni . Imamo samo jedan cilj na umu, a to su ove dvije utakmice u ovom prozoru i pokušati se što bolje pripremiti u ovom kratkom roku. Nije lako, svi mi dolazimo iz drugih sustava, pravila, trebamo se sada prilagoditi onome što izbornik Pešić traži od nas i maksimalno spremni dočekati ove dvije utakmice gdje ćemo dati sve od sebe da upišemo pobjede i krenemo u ove kvalifikacije. na pravi način.

Prethodnih godina Srbija je imala dosta problema s nižerazrednim momčadima.

– To su uglavnom momčadi koje uglavnom nastupaju u istim ili sličnim sastavima. Oni se poznaju puno bolje od nas, a bilo je i nekih iznenađenja u prošlosti, dobra stvar je sporazum između FIBA-e i Eurolige, koji omogućuje euroligaškim igračima da igraju u ovim prozorima i stoga će biti znatno bolji timovi. Svakako nas očekuju dvije teške utakmice bez obzira na protivnika, više zbog okolnosti i koliko vremena imate za pripremu i uigravanje. Vidim da su dečki svi sretni što su ovdje i da su nestrpljivi i motivirani za rad, tako da svi moramo biti 100% motivirani na svakom treningu kako bismo taj kratki period iskoristili što bolje.

Kakva je atmosfera nakon Kupa, tu su i neki igrači Partizana.

– Ne, svi smo jučer bili na večeri. Ovdje se ne priča toliko o Zvezdi i Partizanu, mnogo manje nego što mislite.

Ovdje imate puno sadašnjih i bivših suigrača, koliko će vam biti lakše.

– Tome sam se i veselio u ovim prozorima, da ću s nekim dečkima opet dijeliti svlačionicu i parket. Iskreno govoreći, jako je lijepo raditi u takvoj atmosferi, predaniji si i bolje se osjećaš na parketu kad je takva situacija. Jedva čekam natjecanje na treninzima.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU