Novi sadržaj na Stojčevcu: Postavljen teren za mali fudbal s umjetnom travom

Revitalizacija izletišta Stojčevac, koja je startala početkom 2022. godine, i dalje traje. To potvrđuju i novi sadržaji na popularnom izletištu.

Nakon što su nedavno izgrađena dva terena za basket, na mjestu gdje su se prije agresije na Bosnu i Hercegovinu nalazile sportske plohe, u proteklim danima postavljen je i teren za mali fudbal s umjetnom travom.

– Kada smo zajedničkim snagama krenuli u borbu za revitalizaciju Stojčevca bili smo svjesni da nas očekuje težak zadatak. Revitalizacija i izgradnja novih sadržaja na poznatom izletištu, čiji smo izgled totalno promijenili, za nas nije prestala već ga konstantno nastojimo unaprijediti – naglasio je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur.

izvor: općina ilidža

Novi sadržaji na Stojčevcu otvaraju i mogućnosti za održavanje novih manifestacija, ali i povratak nekih starih u punom obimu. Jedna od njih je svakako i memorijalni turnir u spomen na bosanske šehide, Nedžada Granula i Harisa Opankovića, koji su živote položili upravo u odbrani Stojčevca.

– Izgradnjom terena za mali fudbal stvorili smo sve preduslove da sljedeće godine na Stojčevac vratimo Memorijalni turnir u malom fudbalu Haris i Gigi – rekao je načelnik Muzur

Izgradnjom terena za mali fudbal s umjetnom travom revitalizacija i obnova sadržaja na poznatom izletištu neće stati, a u narednom periodu planirani su i novi sportski tereni.

Stojčevac je sasvim sigurno jedna od najpozitivnijih priča, ne samo na Ilidži već i šire. Od mjesta koje je bilo sinonim za zapuštenost postalo je najpoželjniji lokalitet za izlete i rekreaciju.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU