Novi slučaj koronavirusa / Zaražen vozač koji je dovozio robu iz Italije

U Hrvatskoj je danas potvrđen još jedan slučaj zaraze koronavirusom, deveti po redu, a ovaj put zaražena je osoba iz Varaždina, javljaju hrvatski mediji.


Riječ je o vozaču koji je odlazio po robu u područja Italije zahvaćena koronavirusom, piše Index.hr.

“Iz klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ u Zagrebu potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno devet oboljelih osoba”, saopćeno je iz hrvatske civilne zaštite.

Podsjećamo, do sada je troje zaraženih u Zagrebu i još petero u Rijeci. Koliko je poznato, prva osoba koja je zaražena u Rijeci je čovjek u pedesetim godinama koji je radio u tvornici u Italiji, a nakon njega oboljeli su njegova žena i njen brat. Druge dvije osobe su kćerke prvozaraženog i njegov zet u kasnim dvadesetim godinama.

Uslijed širenja koronavirusa generalnih zabrana javnih okupljanja u Hrvatskoj i dalje nema, s obzirom na epidemiološku situaciju, ali iz civilne zaštite su apelirali na sve koji su bili na područjima zahvaćenim novim koronavirusom da u interesu javnog zdravstva ne dolaze na javna okupljanja.

Apel se odnosi na osobe koje su bile na području Kine, Japana, Hong Konga, Singapura, Južne Koreje, Irana te italijanskih pokrajina Lombardija, Veneto, Emilia Romagna i Piedmont.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU