Novi slučaj vršnjačkog nasilja na Alipašinom Polju, trinaestogodišnji dječak napadnut ispred haustora

U sarajevskom naselju Alipašino Polje jučer se dogodio težak slučaj vršnjačkog nasilja.

Kako pišen Avaz tom prilikom je teške tjelesne povrede zadobio 13-godišnjak.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su kazali da su jučer pripadnici Policijske uprave Novi Grad po pozivu izašli na intervenciju u ulici Trg nezavisnosti, oko 19:30 sati.

Tom prilikom, građanin je policijskim službenicima saopćio da je njegov maloljetni sin fizički napadnut ispred haustora zgrade u kojoj živi od strane njemu poznate osobe, također maloljetnika. Maloljetniku je, u pratnji oca, na KCUS-u pružena ljekarska pomoć, te mu je konstatovana teška tjelesna povreda koja se ogleda u frakturi šake.

Otac maloljetnika je pristupio u prostorije PU Novi Grad, nešto prije ponoći dana 23.11.2023. radi podnošenja prijave, te je isti zatražio da, zbog umora, pristupi naredni dan (24.11.2023) i podnese prijavu o događaju, što je i učinio danas oko 17.30 sati“, naveli su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Dodali su da je o događaju upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici Uprave policije MUP-a KS nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela teška tjelesna povreda.

Novinari su kontaktirali i porodicu napadnutog dječaka, ali su odbili da u ovom trenuku izlaze u javnost niti daju bilo kakve informacije.

The post Novi slučaj vršnjačkog nasilja na Alipašinom Polju, trinaestogodišnji dječak napadnut ispred haustora appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU