NOVI TRAVNIK / Javna tribina na temu „Položaj općine u kontekstu izmjene i dopune Prostornog plana SBK”

Općinska služba za urbanizam, imovinsko-pravne poslove i katastar obavještava građanstvo da će se dana 30.03.2021.godine (utorak) sa početkom u 11,00h u Sali Općinskog vijeća Novi Travnik održati tematski sastanak JAVNA TRIBINA, na temu položaj Općine Novi Travnik u kontekstu Izmjene i dopune Prostornog plana SBK/KSB 2005.-2025.

Javni uvid u nacrt izmjena i dopuna Prostornog plana Srednjobosanskog kantona 2005.-2025. bio je održan u periodu od 21.01.2021. godine do 21.02.2021.godine u Centru za dozvole Općine Novi Travnik u analognom obliku grafičkog prikaza i tekstualnom dijelu. Primjedbe na Plan bilo je moguće dostaviti u pisanom obliku na predviđenom mjestu u Centru za dozvole, na protokol Općine i putem službenog e maila urbanizam@ont.gov.ba.

Plan je moguće pregledati elektronski na stranici Nosioca izrade Plana www.ipsa-institut.com, te stranici općine Novi Travnik www.ont.gov.ba.

Javnu raspravu će voditi Nosilac izrade Plana –Ipsa institut Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova SBK kao Nosiocem pripreme Plana.

Primjedbe na Plan se mogu dati i na samoj javnoj tribini, te će ući u zapisnik koji će biti dostavljen Nosiocu izrade Plana.

Svi učesnici javne trbine dužni su pridržavati se propisanih mjera zaštite.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU