Novi Travnik/ Kroz prozor vozila izbacio cannabisi digitalnu vagu…

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

Dana 29.7.2021.godine oko 04,40 sati u PS Kiseljak je prijavljeno da je u ulici Kaštelanska, općina Kiseljak nepoznata osoba pokušala izvršiti provalu u porodičnu kuću, nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu.

Zahvaljujući brzoj reakciji policijskih službenika PS Kiseljak, koji su odmah izašli na teren, pronađen je i lišen slobode S.A. rođen 1977.godine iz Tuzle, koji se sumnjiči za izvršenje ovog krivičnog djela. Na licu mjesta pronađeni su predmeti koji su pogodni za nasilno otvaranje brava i vršenje provala.

Prilikom pretrage terena, u ulici Josipa Bana Jelačića, općina Kiseljak, pronađeno je putničko motorno vozilo marke Mercedes, za koje se sumnja da je koristio osumnjičeni S.A. Provjerama u bazi je utvrđeno da je predmetno vozilo ukradeno na području PS Živinice, te da je aktivna potraga za istim.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, službenici policije poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na dokumentovanju predmetnih krivičnih djela.

Dana 29.07.2021.godine oko 22,30 sati u ulici Kalinska, općina Novi Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik  izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Audi, kojim je upravljao S.D. rođen 1994.godine iz Novog Travnika. Tom  prilikom isti je kroz prozor vozila izbacio dva zamotuljka sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i digitalnu vagu za precizno mjerenje.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirane su 3 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 232 prekršajna naloga, od kojih su 122 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozača.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU