NOVI TRAVNIK / Načelnik povukao svoj prijedlog dnevnog reda, pročitajte zašto

Iz kabineta načelnika općine Novi Travnik Refika Lende stiglo je saopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Na osnovu poziva za održavanje sjednice kolegija Općinskog vijeća Novi Travnik 26.03.2020. godine u kom je naveden i prijedlog Dnevnog reda 21. redovne sjednice načelnik Općine uputio je akt predsjedavajućem Općinskog vijeća u kome ga upozorava da je u prijedlog dnevnog reda, a na prijedlog Kluba vijećnika HDZ BIH, HSS Stjepana Radića i HDZ 1990. uvrstio četiri tačke koje nisu u skladu sa Zakonom o principima lokalne samouprave FBiH i Statutom Općine Novi Travnik, jer se odnose na stvari koje su u isključivoj nadležnosti Načelnika te zahtijeva da one budu uklonjene iz prijedloga dnevnog reda.

Kako su navedene tačke i pored upozorenja načelnika ostale u prijedlogu, Načelnik Općine povukao je svoj prijedlog dnevnog reda.

U interesu pravovremenog informisanja obavještavamo javnost da načelnik ostaje pri stavu da se na narednu sjednicu Općinskog vijeća kao prva tačka dnevnog reda uvrsti Prijedlog Zaključka o utvrđivanju i upućivanju na javnu raspravu Nacrta Budžeta Općine Novi Travnik za 2020.godinu.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU