Novi Travnik: Stotinjak Novotravničana iskazalo nezadovoljstvo stanjem u bh. društvu

Stotinjak Novotravničana okupilo se popodne na trgu ispred zgrade općine kako bi iskazali nezadovoljstvo trenutačnim stanjem u bh. društvu.

Kako je kazala organizatorica današnjeg prosvjeda Tanja Jukić, političari su sebi uzeli sve, dok narodu ne ostaju ni mrvice.

“Ako rodite u Sarajevu dobro ste prošli, ako rodite kod nas dobijete 200, 300 KM i odmah ih ostavite u ljekarni. Zastupnici imaju 4.900 KM plaću, pa jeste li nebulozni? Toliko umirovljenik dobije za 12 mjeseci. Njihove plaće, povećanja, službena vozila, vozači, to su njima vitalni nacionalni interesi”, poručila je Jukić okupljenima.

Građani su i transparentima poručili što misle o aktualnom trenutku u društvu.

Podsjetimo, građani od državnih i entitetskih vlasti traže smanjenje cijene naftnih derivata, osnovnih životnih namirnica, ukidanje povećanja plaća svih parlamentaraca, te smanjenje plaća na razumnu visinu, linearno povećanje mirovina i invalidnina, dječji doplatak za svu djecu, porodiljnu naknada za sve rodilje u iznosu od 1.000 KM, povećanje minimalne plaće i generalno plaća u privatnom sektoru, usklađivanje cijene hrane u studenskim menzama s cijenom ručka u parlamentu…

drukciji.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU