3.8 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

NOVI TRAVNIK Vijeće odobrilo kreditno zaduživanje: Općina s 2,5 milijuna KM dogodine kreće u sanaciju infrastrukture gradskog područja

Novotravničko Općinsko vijeće nakon burne rasprave usvojilo je prijedlog odluke o odobravanju kreditnog zaduženja Općine Novi Travnik.

Ovime se općini odobrava zaduživanje u iznosu od 2,5 milijuna KM kod Razvojne banke FBiH za infrastrukturne projekte koji će ovaj put, kazao je načelnik Stjepan Dujo (HDZ BiH), biti utrošeni u središtu grada.

“Prije svega trebamo gledati viziju razvoja grada. Nedavno smo na Vijeću donijeli odluku da mijenjamo statut i da Novi Travnik postane grad. Svjedoci smo kako prilikom prvog pljuska u gradu zatvore se prometnice zbog začepljenih i dotrajalih kanala i loše infrastrukture. Ovo kreditno zaduženje je vizija rješavanja konkretnih problema. Želimo u ovom mandatu od četiri godine riješiti te probleme, a ne da deset godina rješavamo po 15 metara nečega. Dugi niz godina ulagalo se u ruralna područja, ovo sad je vizija ulaganja u urbani dio grada, u tom pravcu ide i ovo kreditno zaduženje”, rkao je Dujo.

Protiv zaduženja bili su u Klubu SDA.

“Mi ćemo angažirati odvjetnika i čitava stvar će završiti na sudu. Ne želimo da netko zadužuje našu djecu. Odluku smatramo nelegalnom”, rekao je Sanel Silajdžija, šef Kluba vijećnika SDA.

  TRAVNIK / Važna obavijest o upisu djece u prvi razred

Na sjednici je postavljeno i pitanje je li SDA, iz čijih redova dolazi predsjedavajući Vijeća, oporba ili vlast.

“SDA konzumira vlast, ima predsjedatelja, a to što nisu konstruktivna vlast je drugi problem, ali to je pitanje za rukovodstvo te političke organizacije”, kazao je Dujo.

drukciji.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU