NOVI TRAVNIK Vijeće odobrilo kreditno zaduživanje: Općina s 2,5 milijuna KM dogodine kreće u sanaciju infrastrukture gradskog područja

Novotravničko Općinsko vijeće nakon burne rasprave usvojilo je prijedlog odluke o odobravanju kreditnog zaduženja Općine Novi Travnik.

Ovime se općini odobrava zaduživanje u iznosu od 2,5 milijuna KM kod Razvojne banke FBiH za infrastrukturne projekte koji će ovaj put, kazao je načelnik Stjepan Dujo (HDZ BiH), biti utrošeni u središtu grada.

“Prije svega trebamo gledati viziju razvoja grada. Nedavno smo na Vijeću donijeli odluku da mijenjamo statut i da Novi Travnik postane grad. Svjedoci smo kako prilikom prvog pljuska u gradu zatvore se prometnice zbog začepljenih i dotrajalih kanala i loše infrastrukture. Ovo kreditno zaduženje je vizija rješavanja konkretnih problema. Želimo u ovom mandatu od četiri godine riješiti te probleme, a ne da deset godina rješavamo po 15 metara nečega. Dugi niz godina ulagalo se u ruralna područja, ovo sad je vizija ulaganja u urbani dio grada, u tom pravcu ide i ovo kreditno zaduženje”, rkao je Dujo.

Protiv zaduženja bili su u Klubu SDA.

“Mi ćemo angažirati odvjetnika i čitava stvar će završiti na sudu. Ne želimo da netko zadužuje našu djecu. Odluku smatramo nelegalnom”, rekao je Sanel Silajdžija, šef Kluba vijećnika SDA.

Na sjednici je postavljeno i pitanje je li SDA, iz čijih redova dolazi predsjedavajući Vijeća, oporba ili vlast.

“SDA konzumira vlast, ima predsjedatelja, a to što nisu konstruktivna vlast je drugi problem, ali to je pitanje za rukovodstvo te političke organizacije”, kazao je Dujo.

drukciji.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU