Novoizabranim gradonačelnicima i općinskim načelnicima uručena uvjerenja o dodjeli mandata

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CKBiH) je donijela Odluku o potvrđivanju rezultata prijevremenih izbora za gradonačelnike gradova – Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik, te za načelnike općina – Bratunac i Vogošća, održanih 5. februara.

Za gradonačelnika Grada Bihać izabran je Elvedin Sedić, kandidat političkog subjekta Pomak-Pokret za modernu i aktivnu Krajinu.

Za gradonačelnika Grada Tuzla izabran je Zijad Lugavić, kandidat političkog subjekta SDP-Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine.

Za gradonačelnika Grada Srebrenik izabran je Adnan Bjelić, kandidat političkog subjekta Ujedinjeni (NIP-NS-SDP).

Za gradonačelnika Grada Zvornik izabran je Bojan Ivanović, kandidat političkog subjekta Savez nezavisnih socijaldemokrata-SNSD-Milorad Dodik.

Istovremeno, za načelnika općine Bratunac izabran je Lazar Prodanović, kandidat političkog subjekta Savez nezavisnih socijaldemokrata-SNSD-Milorad Dodik.

Za načelnika općine Vogošća izabran je Migdad Hasanović, kandidat političkog subjekta SDA-Stranka demokratske akcije.

Gradonačelnicima Bihaća, Srebrenika, Zvornika i načelnicima Bratunca i Vogošće danas je CIKBiH uručio uvjerenja o dodjeli mandata, dok je Uvjerenje o dodjeli mandata gradonačelniku Tuzle uručeno jučer.

Izabrani zvaničnici dužni, u roku od 30 dana od dana objave potvrđenih rezultata u „Službenom glasniku BiH“, izvršiti elektronski unos podataka u obrazac Izjave o imovinskom stanju putem aplikacije koja je objavljena na internet stranici Centralne izborne komisije BiH.

Popunjeni obrazac izjave izabrani zvaničnik dostavlja Centralnoj izbornoj komisiji BiH u elektronskoj formi, za što se koristi aplikacija, a potom se imovinski karton štampa i potpisan dostavlja Centralnoj izbornoj komisiji BiH na verifikaciju.

Ovom procedurom završava se ciklus predaje podataka na imovinskom kartonu.

Također, izabrani zvaničnici trebaju popuniti Izjavu o prihvatanju/odbijanju mandata i Potvrdu o prijemu uvjerenja i predati ih na Protokol Centralne izborne komisije BiH, saopćeno je iz te komisije.

Fena

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU
[td_block_7 modules_on_row="" show_date="none" show_com="none" show_review="none" show_excerpt="none" show_audio="none" show_btn="none" show_cat="none" show_author="none" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiNTAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ==" sort="" category_id="_related_cat" modules_gap="5" all_modules_space="15" image_floated="" video_popup="" show_vid_t="none" excl_show="none" meta_info_align="" art_btn="10px 0px 0px 0px" modules_category="image" hide_audio="yes" pag_space="15" f_title_font_size="20" f_title_font_line_height="1.2" f_title_font_weight="500" mc1_tl="12" m6f_title_font_size="eyJwaG9uZSI6IjE3IiwiYWxsIjoiMTYifQ==" m6f_title_font_line_height="eyJwaG9uZSI6IjEuMiIsImFsbCI6IjEuMiJ9" m6f_title_font_weight="eyJwaG9uZSI6IjcwMCJ9" time_ago_txt_pos="yes" time_ago_add_txt="prije" limit="6" time_ago="yes"]