Novotravnički “Lavići” osigurali finale Sportskih igara mladih u Splitu!

U Sarajevu je održano veliko finale Plazma Sportskih igara mladih od 18.6. do 20.6., gdje su se takmičili timovi iz Osnovne škole Novi Travnik: “Lavići” i “Vatrene lopte”.

Naše “Laviće” koji su predvodili učiteljica Nikolina Drežnjak u grupi 2. i 3. razred osvojili su 1. mjesto u igri “između dvije vatre”, plasiravši se na završno međunarodno finale u Splitu. Tim “Lavići” su ponosno predstavljali Bosnu i Hercegovinu.

Tim “Lavića” su činili učenici 3.b:
Luka Rezdeušek
Manuel Jukić
Petar Banović
Matija Davidović
Sven Vidović
Roko Savić
Anja Brkan
Dora Bavrka
Iva Rajić

novotravnički "lavići" osigurali finale sportskih igara mladih u splitu! novotravnički "lavići" osigurali finale sportskih igara mladih u splitu! novotravnički "lavići" osigurali finale sportskih igara mladih u splitu!

U grupi 4. i 5. razreda, tim iz naše škole “Vatrene lopte”, vođen učiteljicom Tanjom Jukić, osvojio je 2. mjesto u istoj igri. Tim “Vatrene lopte” su također ponosno predstavljali našu školu i zemlju.

Tim “Vatrene lopte” su činili učenici 5. b:
Ivano Mamuša
Ivan Tomažin
Ivano Bilić
Mihael Mitrović
Teo Pucar
Benjamin Garbo Miletić
Eva Matošević
Kiara Kim Gulaš
Korina Margeta
Iva Baškarad

Čestitamo našim prvacima “Lavićima” i viceprvacima “Vatrenim loptama” i njihovim voditeljicama. Nadamo se da će “Lavići” postići dobar rezultat na završnom međunarodnom finalu u Splitu gdje će se nadmetati sa najboljim timovima iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Splite, idemo u susret!

Izvor: ( centralna.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU