O štrajku upozorenja oglasili se iz resornog ministarstva: Probleme će delegirati u četvrtak Vladi KS

Povodom održavanja štrajka upozorenja radnika u ustanovama predškolskog i osnovnog odgoja i obrazovanja, iz Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo saopćili su da je Vlada Kantona Sarajevo jedina relevantna da adekvatno odgovori na zahtjeve dostavljene u resorno ministarstvo, te iznesene u javnosti.
Također, ponovno podsjećaju da su kompletan proces pregovora oko Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo vodili Vlada KS i Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH – Kantonalni odbor SSOOIO KS, putem imenovanih pregovaračkih timova.
„U tom smislu, delegirat ćemo zahtjeve da ih razmatra Vlada na sjednici u četvrtak“, poručuju iz Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS.
Naglasili su i kako iskreno žale što je došlo do potrebe za organizacijom štrajka upozorenja, kao i zbog toga što su prethodna dva mjeseca potrošena a da nije vođen stvarni socijalni dijalog.
„Sigurni smo da će Vlade KS imati razumijevanje za sve opravdane zahtjeve uposlenika iz oblasti odgoja i obrazovanja, jer je to kontinuirano pokazivala u posljednje tri godine svog djelovanja, vodeći se svojim opredjeljenjem koje je za cilj imalo podizanje standarda radnika u obrazovanju na svim nivoima“, ističu iz resornog ministarstva.

Sivro: Sindikat neće odustati od zahtjeva definisanih Odlukom o štrajku upozorenja

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU