Obavijest u vezi sa podnošenjem zahtjeva za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć za svako novorođeno dijete

Služba za socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Grada Zenica obavještava roditelje djece rođene od 01.01.2024. godine da u skladu s Pravilnikom o dodjeli jednokratne novčane pomoći za svako novorođeno dijete na teritoriji grada Zenica broj: 02-31-3585/22 od 10.03.2022. godine, mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć za svako novorođeno dijete.

Pravo na dodjelu jednokratne pomoći za svako novorođeno dijete na teritoriji grada Zenica mogu ostvariti roditelji novorođenog djeteta ukoliko jedan od roditelja ima prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Zenica i to u trajanju od najmanje dvije godine do dana podnošenja zahtjeva i čije dijete je upisano u matičnu knjigu rođenih na teritoriji grada Zenica u periodu od 01.01. do 31.12. tekuće kalendarske godine. Sredstva za ovu namjenu predviđena su u Budžetu Grada Zenica za 2024. godinu.

Zahtjev za ostvarivanje jednokratne pomoći za svako novorođeno dijete

Pravilnik o dodjeli jednokratne novčane pomoći za svako novorođeno dijete na …

The post Obavijest u vezi sa podnošenjem zahtjeva za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć za svako novorođeno dijete appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU