Obilježavanje 31. obljetnice bitke za Pješčaru

Bitka za Pješčaru, jedna od ključnih bitaka u Središnjoj Bosni u kojoj je 68 pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) izgubilo život, obilježena je jučer u Travniku.

U sklopu obilježavanja, održano je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen-obilježju. Na ceremoniji su bili bivši pripadnici HVO-a, predstavnici braniteljskih udruga, kao i važni gosti iz političkog i vojnog vrha.

Izaslanstvo HDZ-a BiH predvodila je Lidija Bradara, predsjednica Federacije BiH. U izaslanstvu su bili i Bojan Domić, ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta ŽSB, te Vlatka Lukić, predsjedateljica Općinskog vijeća Travnik.

Misno slavlje predvodio je fra Zdenko Frljić, uz koncelebraciju s fra Davorom Petrovićem, gvardijanom samostana u Gučoj Gori, i fra Velimirom Valjanom.

12. juna 1993., nakon napada snaga Armije BiH na HVO i hrvatska naselja u Travniku, 22 borca je poginula na Pješčari, važnom strateškom položaju. Ukupno je 68 pripadnika HVO-a izgubilo život u toj bitci, a više od stotinu ih je ranjeno. Hvale vrijedna je hrabrost kojom su branili ovu važnu lokaciju od napadača.

Objava Obilježena 31. obljetnica bitke za Pješčaru pojavila se prvi puta na Radio Vitez.

Izvor: ( www.radiovitez.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU