Obilježen Dan Omladinskih radnih brigada

U povodu 1. aprila – Dana omladinskih radnih brigada, brigadiri bivše Jugoslavije i brigadiri Zenice okupili su se danas na mjestu željezničke stanice Jelina kod Zenice.

Priređeno je polaganje vijenaca i cvijeća, te odavanje počasti brigadirki Jeleni Radmilović koja je poginula na radnoj akciji prilikom izgradnje željezničke pruge Šamac – Sarajevo 1947. godine.

Ovdje se posebno sastajemo radi odavanja počasti Jeleni Radmilović i učesnici su nekadašnji brigadiri iz radnih akcija širom bivše Jugoslavije“, izjavio je Senad Mutapčić u ime Organizacionog odbora.

senad mutapčić

Mi smo ostali na nekoj drugarskoj liniji i dan danas i da se sretnemo bez obzira kako se ko zove i šta ko preferira u ovo vrijeme, mi smo ipak i danas raja, drugovi i družimo se“, istakao je Dragan Kosić.

Najstariji brigadir Sulejman Arzić iako je ušao u 75. godinu života dobro se sjeća svih svojih 25 radnih akcija, od Makedonije do Slovenije, u kojima je isto toliko puta bio udarnik, a pet puta dvostruki udarnik.

Program obilježavanja Dana omladinskih radnih akcija zajednički su organizovali predstavnici svih zeničkih radnih brigada kao i neka od udruženja i organizacije koja baštine tekovine tog perioda. (Š. Babić)

The post Obilježen Dan Omladinskih radnih brigada appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU