Obilježena 12. godišnjica terorističkog napada na policijsku stanicu Bugojno

Jučer je u Bugojnu je obilježena 12.godišnjica terorističkog napada na policijsku stanicu Bugojno, koji je za posljedicu imao pogibiju policijskog službenika PS Bugojno Tarika Ljubuškić i ranjavanje još 6 policijskih službenika.

Položeno je cvijeće na spomen obilježju u blizini zgrade policijske stanice Bugojno, kao i na mezarju Jaklić, gdje je odana počast poginulom policijskom službeniku.

Kao i ranijih godina, obilježavanju godišnjice je pored članova obitelji poginulog policijskog službenika i predstavnika MUP-a Srednjobosanskog kantona, prisustvovala i potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović sa suradnicima, izaslanstvo iz Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, predstavnici Vlade Srednjobosanskog kantona, načelnik općine Bugojno sa suradnicima, predstavnici Sindikata MUP-a, te druga izaslanstva kao i brojni građani.

Naglašeno je da su zahvaljujući brzoj i efikasnoj reakciji policijskih službenika počinitelji ovog terorističkog napada uhićeni i procesuirani te osuđeni na višegodišnje kazne zatvora.

drukciji.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU