Obilježena 31. obljetnica brigade HVO-a „Jure Francetić” Zenica


Obilježavanje 31. Obljetnice brigade HVO-a „ Jure Francetić „ Zenica koje je okupilo veliki broj pripadnika brigade i predstavnika braniteljskih udruga iz Zeničko-dobojske županije i županije Središnja Bosna te političkih predstavnika Hrvata , otpočelo je svetom misom za poginule branitelje u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije, Crkvice, Zenica koji je predvodio župnik župe don Ilija Marinović.

Nakon sv. mise sudionici proslave u koloni predvođeni s ratnim zastavama brigade, uputili su se na spomen obilježje koje je podignuto u znak siječnja na žrtvu Hrvata Zenice za 135 pripadnika brigade „ Jure Francetić“. Na spomen obilježju brojna izaslanstva su položila vijence i svijeće i tako odala počast najhrabrijim sinovima u Hrvata Zenice. Nakon molitve opijela za poginule branitelja HVO-a koje je predvodio vlč. Josip Šimunović sudionici proslave su se uputili na zajedničko druženje koje je ove godine organizirano u Penzionerskom domu Zenica. Tijekom ovog druženja organizatori proslave, Koordinacija braniteljskih udruga HVO Zenica, koje su ovaj put predstavljali Anto Čečura i Nenad Gelić iskazali su zahvalnost svima onima koji su došli na ovu proslavu te se zahvalili onima koji su pomogli da se ova proslava uredno realizira među kojima su osobito istakli svećenike i direktora Penzionerskog doma Zenica Damira Jukića. U ime cjelokupne braniteljske populacije nazočne je pozdravio general Ilija Nakić te podržao nastojanja braniteljskih Udruga da se tradicija obilježavanja značajnih datuma aktivno održava kao vid očuvanja povijesne istine o Domovinskom ratu.

obilježena 31. obljetnica brigade hvo-a „jure francetić” zenica obilježena 31. obljetnica brigade hvo-a „jure francetić” zenica obilježena 31. obljetnica brigade hvo-a „jure francetić” zenica obilježena 31. obljetnica brigade hvo-a „jure francetić” zenica obilježena 31. obljetnica brigade hvo-a „jure francetić” zenica

Na 31. obljetnici brigade „ Jure Francetić „ Zenica, sudjelovalo je izaslanstvo Udruga nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ koje su predstavljali članovi iz Usore i Žepča.

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU